maandag 27 oktober 2008

Tips van de bloggende jufVandaag hield bloggende juf Elke Das een presentatie voor de eerstejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent. Elke hield een enthousiast verhaal over waarom zij blogt, hoe zij blogt, welke soorten blogs er zijn en wat je kunt doen aan trollen en viagra. Ze gaf ook schrijftips voor blogpost die de eerstejaars binnenkort gaan schrijven i.k.v. hun stage.

Volgens Elke vormen zeven woorden de kern van het bloggen: blog, post, comment, wingin' it, RSS, identity en privacy. Van 'wingin' it' had ik nog nooit gehoord. Sinds vandaag weet ik wat het is: doen alsof je het kunt en heel rustig een beetje meespelen, totdat je je competent genoeg voelt om helemaal mee te doen.

Haar presentatie is hier te bekijken. Eigenlijk is het een soort 'nazorgwiki'. En natuurlijk komt er nog veel meer in aan bod dan wat ik hierboven beschreef. Elke heeft gevraagd of met name de studenten een reactie willen achterlaten daar. Dus: eerstejaars studenten Onderwijsassistent: laat alsjeblieft een reactie achter daar...

Geen opmerkingen: