dinsdag 11 november 2008

Mindmappen met pedagogiek


Studenten hebben nu voor verschillende hoofdstukken uit het theorieboek van Pedagogiek een mindmap gemaakt. De eerste reacties van de studenten zijn wisselend.
Mindmappen is een van de toepassingen die we binnen dit project gebruiken. We gebruiken het programma Mindmeister. Het is gratis (max. 6 mindmaps), eenvoudig in gebruik en biedt prima mogelijkheden.
Studenten hebben tijdens de lessen ICT de handleiding doorgenomen en zijn direct een mindmap gaan maken. Aanmelden en de werking van het programma leverde vrijwel geen problemen op.
De eerste mindmap hebben ze individueel gemaakt over leerstijlen. Deze hebben ze gemaakt tijdens de les.
De volgende mindmap hebben ze met twee personen gemaakt, met uitdrukkelijk als opdracht om te gaan samenwerken. Hun wijze van samenwerken bestaat nu nog voornamelijk uit het delen van de taken. Het elkaar aanvullen en verbeteren gebeurt naar alle waarschijnlijkheid nog maar weinig. In de komende periode gaan we hier meer de nadruk opleggen.
Een mogelijkheid die het programma biedt om de mindmap voor de student te beoordelen is de optie 'Rating'. Hiermee kun je sterren toekennen aan een mindmap. Een leuke manier van beoordelen die een student direct ziet.
Een aantal voorbeelden van mindmaps door studenten gemaakt.

Geen opmerkingen: